22/06/2021

איך לבצע עריכה לשונית לכתיבה אקדמית

עבודה סמינריונית הינה עבודה שהשקעתם בה מאמצים וזמן רב בכדי להביא אותה לסיומה. יש סטודנטים שממהרים להגיש את העבודה כבר לאחר סיומה וזה לא מומלץ מכיוון שגם אם השקעתם המון שעות - עבודה שלא מחולקת נכון לפסקאות, שיש בה שגיאות כתיב או כל דבר אחר שלא נראה טוב, יכול להרוס את חווית הקריאה, הבנת התוכן ואפילו ירידה בניקוד. ביצוע עריכה לשונית הינו דבר שנותנים לאנשי מקצוע לעשות מכיוון שהם יכולים לתת מבט ראיה מזווית אחרת ולגלות את הטעויות שאתם לא ראיתם וגם, הם מקצועיים ויודעים לבצע עריכה לשונית ברמה גבוהה. עם זאת, איך אפשר לבצע עריכה לשונית בעצמכם ובכך למנוע אי נעימות בהמשך?

מהי עריכת לשונית?

מה הסיפור בעריכת טקסטים? כתיבה טובה בהרבה יותר חשובה מעריכה כמו שכדורסל זה בהרבה יותר מכדרור כדור. אז למה יש אנשים אובססיביים לעריכה גבוהה ואיכותית? קודם כל נבין מהי עריכה לשונית. עריכה לשונית הינה פעולה שעושים בנוסף להגהה שהיא יותר מתמקדת במילה עצמה. עריכה לשונית מתמקדת בטקסטים, במשמעות שלהם, במסר שהם צריכים להעביר ובהתאם לקהל היעד (במידה ומבצעים עריכה לשונית לספר א טקסט שעבר תרגום). אם אתם לקראת כתיבה אקדמית, או שכבר כתבתם אותה או שאתם לקראת הוצאת ספר לאור ואפילו עברתם קורס כתיבה יוצרת אונליין איכותי שעזר לכם לכתוב סיפור מדהים, אסור להזניח את העריכה הלשונית. אם היא תהיה שגויה, היא יכולה רק לגרוע. עורך לשוני מקצועי ישים לב מתי המסר אינו מובן, מתי הפסיקים לא נכונים ויהפוך את הטקסט לקריא יותר. הדבר קשה לביצוע כאשר אתה הוא זה שכותב את הספר/עבודה/כל דבר אחר.

טיפ מס 1 - הניחו את העבודה בצד לזמן מה. אם אתם סטודנטים והרגע סיימתם לכתוב, ואתם רוצים לבצע עריכה לשונית, עליכם להניח את העבודה בצד לזמן מה בכדי לקרר את המוח מהכתיבה. ישנם כותבים מפורסמים גדולים ששמים את הכתיבה בצד ל6 שבועות עד שהם מרגישים שהם שכחו את מה שהם כתבו. הדבר יעזור לכם להוציא את התמונה שיש לכם בראש מהכתיבה ולהסתכל על הדף בזמן חדש ובכך למצוא יותר את הטעויות שלכם. במידה ואתם לחוצים בזמן כמו ויש לכם דד ליין הגשה, אתם יכולים להיעזר במישהו כמו חבר או בתוכנה אונליין שיקריאו לכם את הטקסט ובכך תשמעו אותו מקול של מישהו אחר.

טיפ מס 2 - בידקו כל פעם משהו אחד והתמקדו בו עד לסיום. לדוגמא, קודם כל התמקדו בסדר המשפט, האם הוא הגיוני, הפסיקים במקומות הנכונים, המשפטים מעבירים את המספר וכדומה. לאחר מכן, אחרי שווידאתם שעברתם על כל המשפטים, עברו לשלב הבא. כמו למשל איות, וודאו שהאיות נכון וכן האלה.

טיפ מס 3 - במידה ואתם כוללים בעבודת הסמינריון שלכם מחקרים, כדאי לדון בהם כבר במבוא של העבודה. מהן שיטות המחקר? איזה מידע עוד אתם יכולים להנגיש ומה כדאי שידעו עוד לפני שאנשים הולכים לקרוא את המחקר? שיטות מחקר עכשוויות או ישנות? איזה כלים השתמשתם בכדי לבצע את המחקר בין אם כלים אנליטיים או אחרים. האם היו הגבלות למידה? האם העבודה דנה בתוצאות המחקר וכו וכו וכו.

צרו קשר וקבלו הצעת מחיר תוך שעה

מרבית עבודות התרגום אצלנו מתחילות תוך פחות מ- 15 דקות
הצעת מחיר תוך שעה
× איך אפשר לעזור?